Att koka risnudlar

Linnea Sandquist
Inlägg: 367
Blev medlem: tis apr 28, 2020 12:59 pm
Ort: Härnösand

Att koka risnudlar

Inlägg av Linnea Sandquist »

1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Stäng av värmen och lägg i risnudlarna.
3. Rör om risnudlarna tills du märker att de har blivit mjuka.
4. Placera ett durkslag över vasken och häll risnudlarna i durkslaget.
5. Häll tillbaka risnudlarna i kastrullen och ställ kastrullen på plattan.
6. Lägg ett kastrullunderlägg på bordet och ställ kastrullen på kastrullunderlägget. Nu är risnudlarna redo att servera.

Kommentarer: Steg 5 behöver inte ta längre tid än det tar att plocka fram kastrullunderlägget. Att risnudlarna står och drar på plattan en kort stund efter att man hällt av vattnet gör dem mindre blöta vid servering, men om man låter dem stå så för länge fastnar de i kastrullen. Även om min man med sin känsla för precision kan låta risnudlarna stå längre tid än det tar att plocka fram ett kastrullunderlägg och bli ordentligt torra utan att fastna i kastrullen, är detta inte att rekommendera för en nybörjare.

Risnudlar passar till den här morotssåsen: https://oa-forum.se/board/viewtopic.php?f=54&t=83

Återgå till "Middag & Lunch"