Tjockpannkaka

Linnea Sandquist
Inlägg: 367
Blev medlem: tis apr 28, 2020 12:59 pm
Ort: Härnösand

Tjockpannkaka

Inlägg av Linnea Sandquist »

Glutenfri tjockpannkaka som räcker till fyra portioner.

Ingredienser:

3-4 ägg
1 burk kokosmjölk
1 dl mjölk eller motsvarande (t.ex. havredryck, mandeldryck, kokosdryck eller liknande ”låtsasmjölk” för veganer och mjölkallergiker. Jag använder oftast mandeldryck).
1½ dl mandelmjöl
1 dl durramjöl
1 krm till ½ tsk (på flumm: ”lite”) salt
2 bananer
Ev. smör eller olja till en ugnsfast form.

Så gör man:

Sätt ugnen på 200 grader.
Knäck äggen i en bunke.
Häll i båda mjölksorterna i bunken och vispa smeten.
Häll i båda mjölsorterna samt saltet i bunken och vispa smeten.
Mosa bananerna i en djuptallrik.
Flytta bananerna från djuptallriken till bunken.
Rör om med sked.
Ta fram den ugnsfasta formen (och smörj den eventuellt med smör eller olja. Smörjandet är till för att formen ska bli lättare att diska och behöver inte göras om man kommer fram till att det är mer besvär med att smörja den än vad det blir extra besvär med disken om man inte smörjer den.)
Häll över innehållet i bunken till den ugnsfasta formen.
Grädda i 35 minuter.

Återgå till "Vegetariskt"